Арсен Аваков: В Україні посилено заходи безпеки в метрополітенах

Міністр внутрішніх справ повідомив, що посилений режим безпеки вводиться в поліції в метрополітенах Києва, Харкова і Дніпра. До несення служби буде залучено додаткові наряди поліції, кінологів і бійців Нацгвардії.

«Посилено заходи безпеки у зв’язку з подіями на території РФ – вибухами в метрополітені в м.Санкт-Петербург. Поліція і Національна гвардія трьох міст, де є метро – в Києві, Харкові та Дніпрі – переходить на посилений варіант несення служби. Відповідне доручення надано керівництвом Національної поліції України. До складу нарядів, які чергуватимуть на станціях метрополітену, залучаються кінологи і вибухотехніки», – повідомив міністр внутрішніх справ.

Нагадаємо, 03.04.2017 на перегоні між станціями «Сінна площа» і «Технологічний інститут» в вагоні метро в Санкт-Петербурзі (Росія) стався вибух. За даними Національного антитерористичного комітету РФ, 11 людей загинули і понад 40 постраждалих знаходяться в лікарнях.

Посилені заходи безпеки триватимуть до 15 травня 2017 року, до завершення конкурсу «Євробачення-2017».

Національна поліція України звертається до громадян з проханням поставитися з розумінням до заходів посиленої безпеки. У разі виявлення підозрілих предметів не рекомендується до них наближатися, слід негайно повідомити про це співробітникам поліції або зателефонувати по спецлінії 102.